5 tipp, mire figyelj oda az öltözködésben, mint gazdász lány + 1 jó tanács!

5 tipp, mire figyelj oda az öltözködésben, mint gazdász lány + 1 jó tanács!

 elolap_ruhazat.jpg

Reggeli kérdés a szekrény előtt

Mit vegyek fel? Ez a kérdés mindennap elhangzik egy nő szájából, akár hétköznapi, hétvégi, alkalmi, irodai, laza öltözéket keresünk. Egy farmer lánynak azonban még több kérdést vet fel, ugyanis nem tudni, hogy épp mire lesz szükség, hiszen reggel még hűvös van, délután meleg, lehet, hogy a tervezett irodai napomat, át kell szervezni és már kint is vagyunk a telepen, szántóföldön, ezért az autóm általában magába foglal egy bőröndöt is. Fontosnak tartom az öltözködésemben, hogy ne hagyjam el magam, bármilyen körülmények között is vagyok. Ahogy tervezzük a következő napi teendőket, azt is meg kell tervezni, hogy mit vegyünk fel, hiszen egy hajnali ébredésnél személy szerint képes vagyok csukott szemmel öltözni és akkor mindig azt veszem fel, ami legfelül van a szekrényem polcán. Természetesen ez nem mindig a legjobb választás.

Hol vásároljuk?

Hajnalban már indulás, naplementéig munka, mikor van idő arra, hogy vásároljunk vagy egyáltalán hol? Arról nem is beszélve, hogy egy pár száz fős faluban, nincs is erre a célra megfelelő bolt, bár természetesen kínai ruházat megtalálható nálunk is, de azokat a darabokat nem rám tervezték. Mindenképp több kilométert kell mennem ahhoz, hogy egy nagyobb városba érve, végig járva a boltokat találjak valami számomra megfelelőt. Megint a kérdés, mikor? Sem reggel, sem este már nincs nyitva semmi, ezért általában időzíteni próbálok, vagy egy esős napon (tudjuk, miről beszélek ugye?), vagy egy szezonon kívüli dátumot nézek ki magamnak a vásárlásra. Szerencsére sokat segít, hogy online is tudok már ruhákat rendelni, így utaznom sem kell és még időm is marad másra.

 5 tipp, hogy mire figyeljünk oda öltözködésünk során.

 1. Ápoltság

Bárhova is kell menned, akár a telepen van dolgod, vagy a „határban”, akár az irodában intézed az ügyeidet, tárgyalásra mész vagy rendezvényre, a legfontosabb, hogy ügyelj a higiéniára. Figyelj a megjelenésedre, körmeidre, a frizurádra, ruhádra.  Légy makulátlanul tiszta.

2. Illatok

Figyeljünk oda, hogy ne használjunk erős, fullasztó parfümöket, és kozmetikumokat. Az állatok közelében még fontosabb, hogy figyeljünk erre, mert érzékenyen, vagy akár agresszívan tudnak reagálni illatunkra. Saját magunkra is oda kell figyelnünk, hiszen gyakran átvesszük az „istálló” illatát, ezért ahogy lehetőségünk van rá érdemes fürdést beiktatnunk mielőtt a további dolgaink intézésére indulunk, hiszen mások számára és magunknak is kellemetlen lehet, ha úgy kell velünk tárgyalni, hogy „disznó” szagot árasztunk.

3. Arcápolás és Smink

Gazdász lányként szinte folyamatosan kint vagyok a levegőn, fontos, hogy megfelelő minőségű arcápolási kozmetikumokat használjak, de mindig oda figyelek, hogy egy egyszerű, nappali sminknél több ne legyen rajtam. Mint ahogyan szokták mondani: a kevesebb több.

4. Ruházat az irodában, vagy ha hivatali ügyeket intézünk

kollazs.jpg

Farmer vagy nadrág inggel párosítva, mindig tökéletes választás. Hozzám közelebb van a laza, sportos és kényelmes darabok viselete, de az irodai napokon szoknya, blúz is simán belefér, sőt ilyenkor ki lehet élni a nőiességünket, de azért ügyeljünk a mértékletességre.

Általában ha ügyeket intézek, akkor is rohanok, valamint folyamatosan autóban ülök, ezért nálam a lapos talpú cipő a nyerő, de az jöhet minden mennyiségben, akár bakancsról vagy csizmáról legyen is szó.

A táska terén imádom a nagyobb méretű táskákat, mivel magammal viszem mindenhova szinte az egész irodát, hiszen bármire lehet szükség, ezért a hatalmas, minden belefér táska és persze a sosem találok meg benne semmit táska a befutó az esetemben.

Az ékszerek feldobhatják a ruhádat ízléses keretek között, én kifejezetten óra párti vagyok, azt mondták egyszer nekem, hogy az magabiztosságot kölcsönöz, lehet, hogy igazuk van.

 5. Ruházat a „határban”

kollazsok12546.jpgPolár pulóver, mellény, kis kabát a hidegebb, szelesebb időben kötelező viselet. A mellényt azért is javaslom, mert véd a megfázástól, hiszen reggel még hűvös van, napközben jó idő, az autó felmelegszik, ha nagyon beöltözünk, akkor kimelegszünk, kiszállunk, és már vehetjük is a megfázás elleni csodaszereket. Nem mellesleg fel is tudják dobni a szettünket. Amikor pedig jobbra fordul az idő tavasszal, nyáron csak ajánlani tudom a kényelmes trikó és póló kombinációkat.

 nadragok_kollazs.jpg

Minden ruházatnál fontos szempont, hogy jó minőséget válasszunk, és hogy jól érezzük magunkat benne, nincs ez másképp a nadrág választásnál sem.  Lényeges hogy kényelmes, rugalmas, zsebes, könnyen mosható, és az ősz beköszöntével számít, hogy magasabb derekú legyen, nehogy felfázzunk. Lehetőség szerint egy jól választott overál is megfelelő lehet a munkában.

 noris.jpgA cipő legyen szó bakancsról, csizmáról, vagy a nyári időszakban egy könnyedebb cipőről fontos, hogy tartsa a lábunkat szárazon, megvédjen, nehogy átszúrja valami a cipő talpát, például vas hulladék, fémforgács stb., ami könnyen előfordulhat a műhelyben, de vigyázni kell egy gabona tarlón is, mert könnyen felsérthetjük a lábunkat, ha nem megfelelően választunk lábbelit.

67cf27973b785a3feedff59c3b1858d5.jpgEgy mezőgazdásznak, legyen férfi vagy nő, alap darab a gumicsizma. Mindig megtalálható a kocsimban, akár nyár van, akár tél. Régebben nem ragaszkodtam ennyire hozzá, de sosem felejtem el, mikor úgy sikerült felakadni a kocsival a határban, hogy miután kiszálltam térdig süllyedtem, a cipőm pedig valahol a mélyén ragadt. Milyen jó lett volna, ha van nálam gumicsizma, akkor megfogadtam, hogy anélkül nem indulok el sehova. Érdekes, hogy még pár évvel ezelőtt a gumicsizma viselete csak a falusias környezetben, gazdászoknál, vadászoknál volt felelhető, sőt mennyi story kapcsolódik a „gumicsizmás falusiakról” most pedig megtalálható Budapest utcáin trendi viseletként. Nemcsak, hogy megtalálható, hanem többfajta színben, mintában, pár ezer forintostól a több tízezer forintosig lehet kapni. A gumicsizmáról tudni kell, hogy egyes esetekben szükséges, például ha sár van stb., de egyáltalán nem kényelmes, pár óráig viselhető, de nem egész napos viselet, akármilyen márkájú is legyen, mindig feltöri a lábamat az biztos.

womensworkwear-gloves-.jpgA kesztyűt sokan nem szeretik, pedig csak ajánlani tudom, mondjuk én kifejezetten kedvelem, szeretek benne dolgozni, mert már sokszor megvédett, hogy ne vágjam el a kezem, ne menjen bele egy szálka, tüske, ne csússzon ki a kezem közül semmi, csak a kezünk méretéhez való kesztyűt válasszuk, ebben az esetben is érdemes a minőség mellett dönteni.

Azt sose felejtsük el, hogy akár irodai napon, akár a földeken vagyunk, mindig figyeljünk arra, hogy ne öltözzünk kihívóan. Gondoljunk bele, egész nap folyamatosan férfiakkal vagyunk körülvéve, hiszen egy férfias szakmában dolgozunk, hogy nézne ki, ha egy határszemléhez csini szoknyába és kivágott fölsőben jelennénk meg. Ők biztos örülnének, de meg is lenne a véleményük. Egy férfiak által uralt világban, szerintem nem engedhetjük meg magunknak, hogy rosszindulatú pletykák vegyenek körbe az öltözködésünk miatt, így is elég nehéz, hogy egyenrangú partnerként kezeljenek.

+1 Jó tanács: Soha nem menj el otthonról, csizma, rágcsálnivaló, víz, nedves törlőkendő és wc papír nélkül.

 

Facebook oldaldoboz

Gazdálkodás a következő generáció szemével